dimarts, 2 de setembre del 2008

Neix l'Assemblea de Joves del Pla

Després d'uns mesos de treball previ, un grup de joves del Pla hem decidit formar L'Assemblea de Joves del Pla (AJP), una nova entitat del nostre poble que neix amb l'objectiu de construir alternatives per al jovent inquiet del Pla; treballant per la seva formació, apostant per l'oci alternatiu i lluitant per una societat i uns Països Catalans lliures, justos i solidaris.
Un dels objectius principals de l'Assemblea és el de la defensa del territori més proper, el de l'Alt Camp, i en concret, el de fer front a la instauració de la Plataforma Logística de més de 500 hectàrees plantejada per la CEPTA (Confederació Empresarial de la Província de Tarragona) i que l'Avantprojecte de Pla Territorial Parcial per al Camp de Tarragona no descarta. En el plantejament que fa aquest Pla elaborat per la Generalitat del Camp de Tarragona, a l'àrea en què presumptament es situaria la Plataforma (entre el Pla, Valls i Alió) hi predomina la catalogació com a "sòl de potencial interès estratègic", fet que, ja d'entrada, no descarta que sigui possible situar-hi naus per a la logística. La Marxa en defensa del Territori, que es celebrarà el diumenge 20 d'abril i tindrà com a destí el Pla de Santa Maria, servirà per arrencar amb aire reivindicatiu i festiu la nostra lluita i el nostre projecte, col·laborant amb l'Assemblea de Joves de Valls en l'organització d'aquesta marxa, que servirà per estrènyer els lligams amb totes les entitats de la nostra comarca que aposten per un model de desenvolupament sostenible i no agressiu amb el territori.
L'AJP vol motivar l'interès dels joves i de tots els veïns per la conservació del patrimoni, del que en podem destacar, per exemple els aiguamolls (situats al polígon del Pla), l'ermita de Sant Ramon, o qualsevol dels elements arquitectònics i naturals que pertanyen al municipi. Considerem que la voluntat de preservar el territori va també molt lligada a la preocupació per a la conservació de la identitat. Per a tot això cal treballar units, diversos, des de la radicalitat democràtica, per a fer créixer aquesta Assemblea de Joves del Pla. Ajuda'ns a construir un futur en igualtat, respectuós amb el medi ambient, sense discriminacions per motius de sexe o gènere, amb justícia social i on els pobles puguin decidir lliurement el seu futur. Us convidem a sumar-vos a la nostra tasca.

Comunicat de l'AJP previ a la presentació

Imatge de la Marxa en Defensa del Territori entre Valls i el Pla